استفاده از سنگ مرمر سابقه ای طولانی دارد مستنداتی وجود دارد که نشان می دهد یونان و ایتالیا اولین کشورهایی بودند که اقدام به استخراج سنگ مرمر نموده اند. در ایتالیا مشهورترین نوع سنگ مرمر، مرمری است که در سیسیل استخراج می شود، به نام مرمر کواترناری و یا مرمری که از شهر لاتزیو ایتالیا استخراج می شود، به نام مرمر سیرسئو، که در رنگ های مختلف وجود دارند و در قدیم به نام مرمر اتروسکان شهرت داشتند و یا مرمر استخراج شده از پیدمونت به نام مرمر بوسکا و یا مرمر استخراجی از کامپانیا به نام مرمر گسوالدو و مرمری که از لومباردی برگامو استخراج می شود که همگی از مشهورترین سنگ های مرمر ایتالیا می باشند.
بیشترین حجم سنگ مرمر در قاره اروپا، در کشورهای فرانسه و اسپانیا یافت می شوند، مانند مرمر مالاگا اسپانیا که از اهمیت تاریخی بالایی نیز برخوردار است، از سنگ های مرمر معروف یونان مرمر سرتو، مرمر ولوس و مرمر اویا و از سنگ های مرمر معروف اسلوواکی، مرمر زلاتا، مرمر اسپیسکه، در کرواسی (Gorjan Stalaktit)، در پرتغال مرمر برانکو، آلباستر دو ویمیوس، در آلبانی مرمر لوشنج هونی و در مقدونیه مرمر دوراتو و همچنین در ترکیه انواع سنگ مرمر یافت می شوند.
غنی ترین ذخایر سنگ مرمر جهان در منطقه جغرافیایی پاکستان و به خصوص در مرز ایران وجود دارد، همچنین در کشمیر، افغانستان و استان های بامیان، هلمند و فاریاب نیز منابع غنی از سنگ مرمر یافت می شود. بلوچستان ایران یکی از مناطق معروف در جهان از لحاظ تنوع معادن سنگ مرمر می باشد. اصطلاح مرمر پاکستان، اغلب به اشتباه برای تمامی سنگ های مرمر استخراج شده از مناطق ایران، کشمیر و افغانستان به کار برده می شود.
تمامی انواع محتلف سنگ مرمر از سه کشور ایران، افغانستان و پاکستان به دست می آیند. از نمونه های سنگ مرمر پاکستان می توان به مرمر قهوه ای بلوچستانی، مرمرسبز بلوچستانی، مرمر سبز کم رنگ، مرمر سبز پاکستان، مرمر سرخ و مرمر طلایی پاکستان نام برد و مرمرهای بسیار شناخته شده ایرانی عبارتند از سنگ مرمر نقاده، مرمر امرالد، مرمرسبز پارسی، مرمر سبز دامغان، مرمر صورتی، مرمرکاپوچینو و از افغانستان سنگ های مرمری مانند مرمر سفید و مرمر سبز افغان استخراج می شوند.
مهمترین کشورهای قاره آفریقا که در زمینه استخراج سنگ مرمر دارای سابقه می باشند، الجزایر، مراکش، مصر، تانزانیا و نامیبیا هستند. از الجزایر سنگ مرمر اوران و سنگ مرمر ناروگ به دست می آید و در گذشته سنگ های مرمر مورد نیاز برای ساخت آثار تاریخی روم باستان از این کشور به دست می آمد، از معادن تاریخی مشهور سنگ مرمر در استان اوران میتوان به مرمر اوران و از معادن مرمر کنستانتین میتوان به مرمر سرخ کنستانتین اشاره کرد، از معادن معروف مرمر در کشور مراکش میتوان به مرمر اسکورا اشاره کرد و در مصر مرمر اورینتال از انواع معروف سنگ مرمر می باشد. در تانزانیا سنگ های مرمر صورتی رنگ به نام طلوع سرخ آفریقایی، و مرمر امواج استخراج می شوند در نامیبیا نیز سنگ مرمرنامیبیا تولید می شود.
در آمریکا شمالی و آمریکا مرکزی نیز کشورهای مکزیک، آمریکا و هندوراس از تولیدکنندگان عمده سنگ مرمر هستند. در مکزیک انواع سنگ مرمر به نام های مرمر تکالی و مرمر اینکا استخراج و تولید می شوند مرمر پادرارا که در دو نوع سبز و سفید و جود دارند و رگه های نارنجی رنگی در آن وجود دارد و در سن دیگو آمریکا طرفداران زیادی دارد استخراج می شود. در هندوراس مرمر مونته از مشهورترین های این نوع سنگ می باشد.در میان انواع مختلف سنگ مرمر که در آمریکا استخراج می شوند می توان به سنگ مرمر یوتاه ، مرمر رزا گراند و مرمر ویستا گراند اشاره کرد.
در قاره آمریکای جنوبی نیز انواع مختلف دیگری از سنگ مرمر استخراج می شود. در آرژانتین مرمر آبی آنتو فاگاستا Antofagasta، مرمر سبز سن لوییز، مرمر آبی و انواع مرمر سفید وجود دارند. در برزیل مرمر ناکرادو Nacrado، مرمر ناکدامه Macdame، مرمر کایل Cile و مرمر طلایی یافت می شوند. در کلمبیا مرمر ماندارینا (Mandarina) و در پرو مرمر کبرینو Cebrino و مرمر فانتاستیکو Fantástico و در اکوادور نیز مرمر زولا Zula استخراج می شوند.
سنگهای مرمر معروف استخراج شده از کشور چین معمولاً با رنگ های زرد و یا قهوه ای می باشند و نام تجاری آنها بوتر اسکوت Butter Scoth ، مرمر سرخ کریستالی، مرمر عسلی و مرمر اژدهای طلایی می باشد.
برخی از سنگ های مرمر معروف هند، شامل مرمر لیلاک، مرمر سفید هندی و مرمر Jhiri می باشند. در مناطق فلسطین اشغالی نیز مرمر تیرات کارمل Tirat Carmel استخراج می شود.
تنها در بلوچستان پاکستان، تولید سنگ مرمر در سال 2007 در حدود 70748 تن بوده، در بلوچستان پاکستان قسمت کمی از استخراج سنگ مرمر به وسیله سیستم مکانیکی انجام می شود و بیشتر آن به صورت دستی انجام می شود. برای استخراج بلوک های مرمر از باروت استفاده می شود و درنتیجه بلوک های استخراج شده دارای اندازه های مختلف می باشند. از مشکلات استخراج این سنگ می توان به وجود پوشش گیاهی بر روی آن و روش استخراج آن که به روش انفجاری بوده و باعث شکستگی در قسمت های مختلف می شود نام برد همچنین مشکلات در جابجایی و عدم وجود بلوک های سنگی بزرگ دیگر مشکلات استخراج این سنگ می باشد. که این مشکلات باعث شده تا نتوان سنگ هایی با اندازه های استاندارد به دست آورد.