جایگاه سنگ های دکوراتیو
امروزه سنگ ها جای خود را در دنیای مدرن باز کرده اند. افرادی که به طراحی دکوراسیون داخلی علاقه مند هستند و ترجیح می دهند تا با نوآوری های نوین سبک و سیاق تازه ای را به خانه شان ارمغان آورند، نصب و اجرای این گونه از سنگ های دکوراتیو را برازندۀ سلایق و چیدمان خود می دانند. سنگ های دکوراتیو نه تنها مناسب منازل هستند بلکه از آن ها در اداره جات، شرکت ها، هتل ها، تالارها، سالن ها، رستوران ها، باشگاه ها، استخرها، سرویس های بهداشتی، نمای ساختمان ها و… استفاده می گردد.
سنگ های دکوراتیو جزء سنگ های مصنوعی دسته بندی شده که از چیدمان و فشردن خرده سنگ ها در کنار همدیگر حاصل آمده است. سنگ های مصنوعی تحت عنوان سنگ های دکوراتیو به طور معمول از سنگ های طبیعی قابل تشخیص نیستند و تمیز دادن آن ها از یکدیگر حتی با فن کوزه گری نصاب های مرتبط به این امر دشوار است.
سنگ های دکوراتیو به دلیل مصنوعی بودن نسبت به سنگ های طبیعی از قیمت کمتری برخوردار بوده و متناسب با قیمت پائین تر دارای تنوع طرح و رنگ معقول تری می باشند. سنگ های نمای دکوراتیو از لحاظ وزن سبک تر هستند. از این رو، بیشتر افراد استفاده از سنگ های دکوراتیو را به سایر سنگ های طبیعی ترجیح می دهند.
سنگ های دکوراتیو به طور عمده با وزن مخصوص 1300 کیلوگرم از سنگ دانه های طبیعی و مصنوعی، سیمان و مواد افزودنی دیگر تشکیل شده اند. این نوع از سنگ های ساختمانی با توجه به استانداردهای روز دنیا تولید گردیده و متناسب با ملاحظات محیط و انسان می باشند.
سنگ های دکوراتیو علاوه بر دوام چند ساله ای که دارند نسبت به سنگ های آنتیک و طبیعی از دوام کمتری برخوردار می باشند. و ممکن است در گذر زمان دچار شکاف شوند. اما مشخصات فنی و رنگ این نوع از سنگ ها ثابت بوده و از نظر نما هیچ گونه تمایزی ندارند.
ثابت بودن رنگ سنگ های دکوراتیو به گونه ای است که حین قالب گیری رنگ جزئی از ساختار سنگ شده است. بدین ترتیب، رنگ آن ها در طول سالیان سال ثابت و ماندگار است.
سنگ های دکوراتیو دارای نمای سه بعدی منحصر به فرد می باشد. این نما به گونه ای است که به محض ورود چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند. نصب این گونه از سنگ های نما آسان بوده و نیاز به ملات و مواد مشابه ندارد. سنگ های دکوراتیو به پنل های سبک دیواری بی شباهت نبوده و در حال حاضر در بسیاری از فروشگاه های مرتبط با آن به فروش گذاشته شده است